Om oss

Sølvsmeden på Sølvberget er en liten men spennende gullsmedbutikk, som startet opp 21 november 1960 på Sølvberget midt i Stavanger sentrum, av sølvsmed Steinar Flatheim.

Selv produserte han på sitt verksted flotte korpusarbeider til offentlige og private kunder, og snart var den lille butikken vel etablert i Stavanger.

Helt fra første stund hadde han sterke meninger om hva Stavanger trengte av sølv og gullsmedvarer, og derfor tok han tidlig på 60 tallet inn Georg Jensen og Ole Lynggaards flotte kolleksjoner.

Dessverre gikk Steinar Flatheim bort i 1968, kun 33 år gammel. Hans kone Mia bestemte seg dermed for at hun ville drive butikken videre.

Med spennende utvidelse av sortiment og nye smykkekunstnere ble Mia fort kjent for sitt spennende utvalg og sin flotte butikk, også langt utenfor sitt nærområde.

I 1985 startet Snorre Flatheim, sønn av Mia og Steinar i gullsmedlære i Bergen, og etter lærlinge skole i København, arbeidsår hos Kurt P. Neukomm, og et lite gjesteopphold på høyskole i Tyskland, begynte han som gullsmed i 1991.

Snorre har opp gjennom tidene produsert mange forskjellige smykker og enkeltarbeider/ «One of a kind», og har nå også egen diamant og giftering kolleksjon.

Etter en myk overgang tok Snorre som 2.generasjon over Sølvsmeden på Sølvberget i 2001, og driver i dag butikken sammen med sine dyktige ansatte.

Sølvsmeden på Sølvberget har lange tradisjoner innenfor faget, noe som gjør at den setter store krav til kvalitet og varesortiment. Hos oss vil du derfor som kunde, finne spennende gullsmedprodukter og merkevarer med tidløs design, samt stor egenproduksjon med høy håndtverksmessig kvalitet.

Velkommen innom til en hyggelig prat og en hyggelig handel !

Copyright © ITLøsninger 2014. All Rights Reserved.